Kiełbasa nożem krojona z Zawidowic powstaje wyłącznie z mięsa wieprzowego, krojonego w kostkę i doprawianego grubo tłuczonym pieprzem, solą i czosnkiem. Nadziewana w naturalne jelita o grubym przekroju, poddana długotrwałemu wędzeniu w dymie z drzewa liściastego, nabiera w procesie produkcyjnym niezapomnianego smaku i aromatu. Tradycje kontynuuje Marcin Urbanowski.
Informacje dodatkowe / dostępność:
Ww wyroby dostępne są w sklepach i na stoiskach firmowych:
w Bierutowie, ul. Wrocławska 13
w Oleśnicy, przy ul. M. Skłodowskiej , ul. 3-Maja
we Wrocławiu, w Delikatesach róg placu Św. Macieja i ul. Probusa
Kontakty/ Miejsce wytwarzania:
Masarnia Urbanowski, 56-420 Bierutów, Zawidowice 40b,
tel. 71 3157423