Kiełbasa domowa krucha zawidowicka to wyrób powstały w wyniku połączenia wielu tradycji wędliniarskich, przywiezionych przez polskich osadników w latach czterdziestych i pięćdziesiątych XX wieku. Wyprodukowana z mięsa wieprzowego, dzięki unikalnej recepturze jest krucha i w charakterystyczny sposób rozpada się przy krojeniu. Powolne wędzenie w dymie z drzewa liściastego nadaje kiełbasie piękna złoto-brązową barwę i niepowtarzalny aromat.
Informacje dodatkowe / dostępność:
Ww wyroby dostępne są w sklepach i na stoiskach firmowych:
w Bierutowie, ul. Wrocławska 13
w Oleśnicy, przy ul. M. Skłodowskiej , ul. 3-Maja
we Wrocławiu, w Delikatesach róg placu Św. Macieja i ul. Probusa
Kontakt/ Miejsce wytwarzania:
Masarnia Urbanowski, 56-420 Bierutów, Zawidowice 40b,
tel. 71 3157423