Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
baner logo

2 Salceson zawidowickiSalceson jest tradycyjnym polskim wyrobem. Receptura salcesonu zawidowickiego powstała w oparciu o tradycyjne polskie przepisy przywiezione przez osadników polskich, repatriowanych z głównie wschodnich terenów RP. Wielokulturowość, którą reprezentowali, znajduje odzwierciedlenie w wykorzystaniu elementów wielu różnych receptur co daje niepowtarzalny smak wyrobu. Tradycje zachowuje „Masarnia Urbanowski

Informacje dodatkowe / dostępność:
Ww wyrób dostępny jest w sklepach i na stoiskach firmowych:
· w Bierutowie, ul. Wrocławska 13
· w Oleśnicy, przy ul. M. Skłodowskiej , ul. 3-Maja
· we Wrocławiu, w Delikatesach róg placu Św. Macieja i ul. Probusa

Kontakty/ Miejsce wytwarzania:
Masarnia Urbanowski, 56-420 Bierutów, Zawidowice 40b,
tel. 71 3157423

1 Ziola z Dobrej Widawy fot. P. BoczarZioła z Dobrej Widawy to świeże produkty zielarskie, m.in.: lubczyk, majeranek, tymianek, kolendra, oregano, bazylia, fiołek rogaty, nasturcje, zioła sprzedawane w postaci cietej i rozsad. przez rodzinę Szenajchów z Kiełczowa sięga lat 70-tych. Przez wiele lat służyły w celach kulinarnych, leczniczych i także ozdobnych. Stosowane są w wielu restauracjach jako przyprawy do potraw. Niezwykle cenione są jadalne kwiaty rukoli, fiołka rogatego i chabra

Zioła uprawiane są w sposób tradycyjny. Wysiewane są do ziemi i pielęgnowane zgodnie z kalendarzem księżycowym.

 

Dostępne w sprzedaży bezpośredniej w gospodarstwie,
jak również w punkcie sprzedaży detalicznej we Wrocławiu,
na stoisku firmowym Zioła z Dobrej Widawy, na Targowisku Osiedlowym
przy ulicy Bacciarellego 54 (Biskupin).
Kontakt: Małgorzata Mazur, Kiełczów, tel. 512 174 197 ( w godzinach 18-19.00)