baner logo

W dniu 31. marca 2014 roku w sali konferencyjnej (II piętro budynku Internatu Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego) w Oleśnicy, ul. Wojska Polskiego 67/69 odbyło się Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Lokalnej Grupy Działania Dobra Widawa, w którym udział wzięło 66 członków Stowarzyszenia oraz 2 gości, zgodnie z listami obecności stanowiącymi załączniki do protokołu.

Pierwszy termin zebrania rozpoczął się o godz. 17.00. W związku z brakiem kworum kolejny termin przesunięto na godz. 17.30.

O godzinie 17.30 zebranie otworzył Prezes Zarządu LGD Dobra Widawa p. Ryszard Mazur, który przywitał obecnych członków Stowarzyszenia i przedstawił proponowany porządek obrad.

Zebraniu przewodniczył p. Karol Pietrucha. Wiceprzewodniczącym zebrania został wybrany p. Dionizy Prusiewicz, a sekretarzem zebrania p. Beata Zięba.

W skład Komisji Skrutacyjnej weszli: p. Jerzy Kasprzak, p. Tadeusz Kunaj, p. Aleksandra Małowiecka.

Proponowany porządek obrad.

1. Otwarcie Walnego Zebrania – Prezes Zarządu Ryszard Mazur.
  2. Pierwszy termin Walnego Zebrania po stwierdzeniu kworum.
  3. Drugi termin Walnego Zebrania w przypadku braku kworum w pierwszym terminie.
  4. Wybór przewodniczącego Walnego Zebrania, wiceprzewodniczącego oraz sekretarza.
  5. Stwierdzenie ważności i prawomocności zebrania Nadzwyczajnego Walnego Zabrania Członków Lokalnej Grupy Działania Dobra Widawa.
  6. Powołanie Komisji Skrutacyjnej.
  7. Przyjęcie porządku obrad.
  8. Sprawozdanie z realizacji działań LGD Dobra Widawa za okres od stycznia do marca 2014 r.
  9. Zgłoszenie wykluczenia z Zarządu Lokalnej Grupy Działania Dobra Widawa Mieczysława Skuzy.
  10. Głosowanie nad przyjęciem uchwały w sprawie wykluczenia członka Zarządu - Mieczysława Skuzy z Zarządu Stowarzyszenia.
  11. Przedstawienie planu działania Stowarzyszenia na 2014 rok oraz dyskusja i głosowanie nad jego przyjęciem.
  12. Wolne wnioski.
  13. Zamknięcie obrad.

W związku z pisemną rezygnacją P. Mieczysława Skuzy z członkostwa w Zarządzie LGD Dobra Widawa, przewodniczący zaproponował, by z porządku obrad usunąć pkt. 9 i 10. W przeprowadzonym głosowaniu jawnym zmiana została przyjęta większością głosów i zatwierdzono nowy porządek obrad.

W kolejnym punkcie zebrania Przewodniczący przekazał głos dyrektor biura p. Agnieszce Kasinie, która przedstawiła sprawozdanie z realizacji działań LGD Dobra Widawa za okres od stycznia do marca 2014 r. oraz plan działania Stowarzyszenia na 2014 rok.

W przeprowadzonym głosowaniu jawnym plan działania Stowarzyszenia na 2014 rok został przyjęty jednogłośnie.

Ostatnim punktem zebrania były wolne wnioski, po których zakończono zebranie.